За нас

Сдружение „Бебе и дете” e неправителствена организация, в обществена полза, посветена на безопасността и предотвратяването на насилието над бебета и деца, чрез информиране и обучение на широката българска общественост, на бременните, настоящите, бъдещи и приемни родители, медиците педагозите, социалните работници и професионалистите от сферата за работа с деца, обучаващите се и гражданите в неравностойно положение, от ромски произход и икономически маргинализирани общности, на най-съвременните, ефективни и практични методи и техники на педиатрията, психологията и педагогиката за отглеждане, възпитание и обучение на бебета и деца, подпомагащи превенцията на различните форми на насилие.

Можем да променим света

Мисия:

Да постигнем дъл​​боки социални промени при безопасността, отглеждането и възпитанието на децата в България и спазването на човешките им права.

Цели:

Да помогнем на родителите да станат по-уверени, компетентни и по-свързани с техните бебета и деца, което директно ще подобри цялостното психическо здраве на семейството. Да подпомогнем за разрешаването на проблемите с отглеждането и възпитанието на децата и предотвратяването на различните форми на насилие, чрез предоставянето на практични и лесно приложими техники на съвременната педиатрия.

„Основополагащия ни проект „Най-щастливото дете в България” цели дълбоки социални промени при отглеждането, възпитанието и общуването с бебета и деца. Вярваме, че той ще отговори на нуждите на децата, като им даде глас както и на нуждите на родители и професионалисти от сферата за работа с деца и ще ги подкрепи в отговорната задача на грижите за най-малките. Утре, започва от днес!”

Венцислав Ненков, председател, 2013г.

Адрес: гр. София, ул. Гургулят 33, тел.: 359888625765

Желаете ли да подкрепите предотвратяването на насилието над деца? Дарете повече детски усмивки 🙂

Сдружение „Бебе и дете”
IBAN: BG30UBBS80021096429130
BIC: UBBSBGSF
основание: дарение


Даренията отиват за организиране на безплатни обучения за родители и специалисти, както и за други дейности на сдружението, подпомагащи безопасността и предотвратяването на насилието на децата в България.

Благодарим Ви!

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, моля, споделете я с приятели. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея. Благодарим ви!
  • 1
    Share